Добре дошли в семеен Хотел Пулпудева

За нас

ХОТЕЛ ПУЛПУДЕВА 2020

Висококачествени услуги за настаняване.

Елегантният фамилен хотел Пулпудева се помещава в къща строена 1881 година от виден Пловдивски търговец и индустриалец. От 2018г до 2020г. е извършена реставрация и преустроен в семеен хотел. Разположен в район определен за архитектурен резерват близо до Амфитеатъра и Римския стадион в сърцето на Стария град в Пловдив. Има разкошен интериор с елегантна атмосфера и всички необходими удобства, отличен ресторант, вътрешен двор е идеално място за хранене на открито.
фамилен хотел Пулпудева предлага луксозни стаи, обзаведени с дървени старинни мебели. Сред удобства са безплатен Wi-Fi и модерни телевизори.
Ресторантът сервира богати български гурме специалитети и международна кухня.
На 150 м от хотела има автобусна спирка, а жп гарата е на 2 км. Персоналът на рецепцията може да организира трансфер от летище Пловдив, или от летище София.
Квартал „Капана“ и центърът на града са на около 3 минути пеша. Международният търговски панаир е на 980 м.

6
СТАИ
1
РЕСТОРАНТ

Услуги

Забележителности на близо с разтояние:
1. Античен театър – Един от най-ценните паметници на богатото археологическо наследство на древния град. Античният театър е най-голямо постижение в областта на реставрацията на паметниците от античността в България. На 300м.
1. Хисар капия –Хисар капия е порта през древните крепостни стени на Филипопол. Тя датира от XI – XIII век, но основите са заложени по римско време. Портата е била сред трите входа (заедно със северния и южния) към Трихълмието. По време на Османската империя възрожденски къщи са вграждани в останките на старите крепостни стени. На 400м.

2. Балабанова къща- Къщата е емблематична за културния живот на Пловдив. Тази великолепна сграда е построена в началото на XIX в. граждани.
3. Къща „Ламартин“/„Мавриди“ Къщата на Георги Мавриди помещава музейна сбирка, посветена на живота и творчеството на френския национален поет и виден политик Алфонс дьо Ламартин. Растояние 200м.
4. Куюмджиева къща. Посторена е през 1847 г. и отразява вкуса на богатия пловдивчанин Аргир Куюмджиоглу . Сградата е с площ 570 кв. м и се състои от главна жилищна част и стопанска пристройка откъм южната ѝ страна. Добре озелененият двор е с мраморен шадраван и кладенец. Растояние 450м.
5. Къщата на д-р Стоян Чомаков
Д-р Стоян Чомаков е един от най-изявените борци за самостоятелна българска църква през Възраждането. Къща „Чомаков“ е построена през 1858 – 1860 г. Откроява се с внушителната си осанка на централната улица в Стария град. В двора пред главната фасада на къщата е издигнат паметник на именития пловдивски художник Златю Бояджиев. 500м.
6. Катедрален храм „Свето Успение Богородично На мястото, където днес се намира катедралната черква „Свето Успение Богородично“, според запазени до нас сведения още през ІХ – Х в. е имало красив и величествен храм, посветен на Божията Майка Света Богородица. За величието на този храм споменава също Никита Хониат, виден византийски интелектуалец, писател и управник на Пловдивската област. 800м.
7. Храм „Свети свети Константин и Елена“ Църквата „Свети свети Константин и Елена“ е разположена в сърцето на Стария град на прехода между Хълма на играчите и Хълма на стражите, точно до източната порта (Хисар капия) на античния акропол. Построена е през 1832 г. на мястото на старата църква от майстор Петко Боз. 500м.
8. Храм „Света Петка Стара“ или „Света Параскева“ е православна църква, посветена на света преподобна мъченица Параскева. Намира на южния склон на Джамбаз тепе, в непосредствена близост до „Понеделник пазар“. 100м.
9. Джумая джамия се намира в подножието на Стария град и Таксим тепе. Тя е ранен османски паметник, чиято датировка е спорна – според различни автори тя е построена при султан Мурад I (1362 – 1389) или при султан Мурад II (1421 – 1451). 800м.
10. Централна гара Пловдив 2.8 км.
11. Летище Пловдив 10.6км
12. Летище София 136км.
13. Бачковски манастир 21км
14. Асенова крепост 16км

 УСЛОВИЯ НА ХОТЕЛА

1. Пристигане и отпътуване
Стаите са на разположение след 14:00 часа в деня на пристигане. Въпреки това ние ще се опитаме да ви осигурим стая и по-рано, стига преди това да сте получили одобрение от управителя.
Очаква се гостите да освободят стаите си до 12:00 часа. Ако все пак желаете да напуснете стаята по-късно, молим да се свържете с управителя, за да провери има ли такава възможност.

2. Застраховане
Вашата резервация не включва застраховка за пътуване. Ние препоръчваме на всички да си осигурят такава.

3. Отменяне на резервацията
Собственикът си запазва правото да анулира вашата резервация в резултат на необичайни и непредвидени обстоятелства, които включват война или заплаха от война, бунтове, граждански вълнения, актове на правителството, терористични действия, природни бедствия, неблагоприятни метерологични условия, пожари или
други подобни.

4.Отговорности
Гостите се задължават да се държат по такъв начин, че да не пречат на останалите гости или да уронват престижа и доброто име на собственика. Управлението си запазва правото да прекрати без обезщетение или възстановяване престоя на всяко лице, което не изпълнява тези условия.

5. Изгубени или откраднати вещи
Управлението на хотела не носи отговорност за възстановяването на вещи, забравени или оставени в хотела без надзор от страна на гостите.

6.Деца
Хотелът не носи отговорност за произшествия с деца, настъпили в рамките на хотела. Отговорността за детския надзор се поема изцяло от родителите/придружителите за целия им престой.

7.Други гости
Собственикът си запазва правото да има и други гости, пребиваващи в хотела, ресторанта и механата, освен ако целият хотел не е резервиран.

8. Работно време за ресторанта
от 8:00ч до 23:00ч

9.Кредитни и дебитни карти
Приемаме разплащане с кредитни и дебитни карти :VISA, MASTERCARD, Maestro, Борика и други.

10. Политика за настаняване на деца и възрастни:
Всяко дете на възраст от 0–1.99 години се настанява в стая с родител/ възрастен и получава безплатна нощувка.
За всяко дете от 2 до 11,99 години на редовно или допълнително легло се заплаща 50% от цената за възрастен.

11.За потвърждаване на Вашата резервация е необходимо да ни преведете 30% авансово по Банкова сметка
Централна Кооперативна Банка
IBAN: BG28 CECB 9790 10G5 275002 BIC: CECBBGSF
„ХИДЕЯ“ ЕООД, ЕИК:203859033
МОЛ: Христина Добрева
Доплащането на останалата сума се извършва при настаняването Ви.

Call Now Button